http://tukoraltaltalanyos.hupont.hu/ REJTVÉNYEK KICSIKNEK

Ezen az oldalon Bibliai ihletésű, rejtvényeket találhattok rejtvénytípusonként csoportosítva.

RAJZOS MESÉSÖSSZEKÖTŐ
LETÖLTÉS:  

https://photos.app.goo.gl/9eUS1PvX8mbAR3VH9

Amíg a szöveget, mesét valaki felolvassa, azalatt a gyerekek ceruzával vonalat húznak egyik helyről a másikra, PONTRÓL PONTRA követik a mese tartalmát.

A TÖRTÉNET VÉGÉRE KIALAKULÓ RAJZ A JUTALOM.

Volt egyszer, hol nem volt, egy jóságos néni, aki nagyon sok jót tett életében. Csak néhányat mesélek el, és amíg mondom, te a ceruzáddal húzz oda vonalat a papírodon, amiről éppen szó van:

A nénit Veronikának hívták. Még kislány korában észre vette, hogy a madarak télen hiába keresnek ennivalót a fákon. Ezért a zsebpénzéből magokat vett, és az ablakba minden reggel kitette. Az iskolában a fiúk gyakran kértek az ő uzsonnájából, és ő mindig megfelezte a zsömléjét. Ha tehette, súgott is a felelőnek, ámbár ez hivatalosan nem jócselekedet. Az osztály virágjait is ő locsolta, hetente letakarította az állványt. Csak úgy virultak a növénykék. Nyaranta a nagymamánál volt a legjobb: Füvet szedett a nyuszinak, simogatta a cicát, énekelni tanította a kakast, kiskecskével együtt ugrált. Mesét mondott a tehénnek, megvakargatta  disznó hátát. Bár félt a póktól, de nem verte le a hálóját. A szamárnak mindig vitt sós kenyeret, az ökörnek minden nap más nevet adott. A kiskacsákat a lavórban megúsztatta, a házőrző láncos kutyát minden este szabadon engedte, és sétált vele.A leesett ceruzát fölvette, az elveszett igazolványt levélben visszaküldte gazdájának.Felnőtt korában is néhány aprópénzt csúsztatott a koldulóknak.Férjének a kedvenc ételeit főzte: paradicsomlevest, lencsefőzeléket és palacsintát.  Sokat mesélt a gyerekeinek, később az unokáinak. Szeretett templomba menni, és mindenkiért imádkozott. Amikor élete véget ért, ágya mellé ezt tették, amit eddig lerajzoltál.

 A jó cselekedetek, így világítanak! Színezd ki azokat a jótetteket, amit már te is meg tudsz tenni!veronika_neni.jpg

2     --------------------------------------------------------------------------

 

 MERRE (MIRE) MENT AZ EZER FORINTOS?

"MENNYI BOLDOG, VAGY SZOMORÚ MISZTÉRIUM VAN EGY PÉNZDARABBAN! mENNYI JÓT, ÉS MENNYI ROSSZAT TUD CSINÁLNI. ó HA BESZÉLNI TUDNA, AKKOR LÁTNÁNK TALÁN IGAZÁN, MI AZ A MAMMON!" DR JOÓ SÁNDOR

 

Kedves Gyerekek, egy 1000 Forintos vándorútját mesélem most el. Ez a pénz egy vőlegényé volt, aki a virágboltban rózsát vett a menyasszonyának rajta. A virágárus átszaladt a cukrászdába, mert tortát rendelt a kis fiának szülinapjára. A cukrász kenyeret vett, a pék könyvet. A könyvárus kisasszony kiszaladt a piacra szőlőért. A szőlőt áruló kofa vett egy üveg bort a barátjának, ajándékba. Az italárús végre kifizethette a pisztolyt amit kinézett magának, mert félt a részegektől, és ez csak egy riasztó fegyver volt amúgyis. A fegyverboltos aznap temetésre ment, így az ezrest ( több más ezressel együtt) koporsóra költötte. A temetési vállalkozó, aki a koporsót adta másnap színházba ment, és a legjobb helyet fizette ki ezzel a pénzzel. A jegyárus vett magának egy cukros fánkot. A büfés néni kölcsön adta a barátnőjének a pénzt, aki később megivott egy csésze kávét a gyorsétteremben. A gyorséttermi diákmunkás gyorsan vett egy radírt. A papírboltos nyakláncra költötte, az ékszerész újságot hozatott magának, az újságos pedig hazavitte az ezrest és odaadta a nagymamának, aki másnap vett egy szép nagy szál gyertyát a kegytárgyboltban, amit egy szép helyen meg is gyújtották. Ha most megnézed a rajzodat kitalálod-e, hogy hol ég ez a gyertya?

 

mammon.jpg 

1 -------------------------------------------------------------------

penz_utja.jpg

 megoldasok.jpg

3veronikianeni_jotetteim.jpg

2az_ezres_utjam.jpg

1a_penz_utjam.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 512
Tegnapi: 360
Heti: 512
Havi: 10 043
Össz.: 579 714

Látogatottság növelés
Oldal: RAJZOS MESÉSÖSSZEKÖTŐ 3
http://tukoraltaltalanyos.hupont.hu/ REJTVÉNYEK KICSIKNEK - © 2008 - 2022 - rejtvenyekkicsiknek.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »